Antena 3 CNN Externe Radu Tudor, despre momentul în care Macron a fost pălmuit: "Incidentul se datorează președintelui"

Radu Tudor, despre momentul în care Macron a fost pălmuit: "Incidentul se datorează președintelui"

Președintele Franței a fost pălmuit la un eveniment la care participa, în departamentul Drome. În urma incidentului în care a fost implicat Emmanuel Macron, două persoane au fost arestate.

Radu Tudor, despre momentul în care Macron a fost pălmuit: "Incidentul se datorează președintelui"
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2021   •   17:09

Realizatorul Radu Tudor a vorbit despre acest caz, la Antena 3. El a explicat ce înseamnă acest gest pentru președintele Macron faptul că a fost pălmuit după ce inițial persoana responsabilă a dat mâna cu el.

"Acest incident de protecție este 100% imputabil președintelui. Regula de aur în astfel de momente este că protecția este atât de sigură și de strictă, pe cât o cere demnitarul.

În timpul unei deplasări în afara biroului, Serviciul de Protecție și Pază îl întreabă pe demnitar cum dorește să fie protecția, mai strânsă sau mai relaxată, cum dorește să fie cercurile de protecție ale aghiotanților, mai apropiate sau mai depărtată (...) dacă vreți să fie mai lejeră, există următoarele riscuri: să fiți atins, lovit, scuipat (...) Faptul că Macron a fost pălmuit este un incident de securitate, dar care i se datorează în proporție de 100% pentru că el este cel care stabilește gradul de protecție și de securitate pe care și-l asigură el, serviciul de protecție dintr-o țară nu face decât să aplice ceea ce cere demnitarul.

PE de altă parte, trebuie să analizăm și reacția aghiotanților, pentru că atunci când președintele se apropie de cineva, indiferent care este persoana respectivă, tu trebuie să fii în măsură să interi pentru a preveni un incident de protecție.

Omul acesta l-a pălmuit pe Emmanuel Macron, putea să aibă în mână un cuțit sau putea să aibă în palmă o lamă, etc. Sunt elemente care se iau în calcul și are reprezintă riscuri directe la adresa vieții demnitarului respectiv", a explicat Radu Tudor, la Antena 3.

Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, în timpul turneului său din Franța

Președintele francez Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor. Numai că în departamentul Drome a fost pălmuit de un bărbat!

Două persoane au fost arestate în Franța după ce președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat în timpul unei plimbări în regiunea Drome din sud-estul Franței, relatează Reuters citând presa franceză.

BFM TV și RMC au publicat o înregistrare video distribuită pe Twitter care arată un bărbat într-un tricou verde, cu ochelari de soare și cu o mască de protecție strigând „Jos cu Macronia!” („A Bas La Macronie”) înainte de a-l lovi pe Macron.

Ofițerii de securitate ai lui Macron au intervenit rapid și l-au imobilizat rapid la pământ, trăgându-l pe președintele francez de la scena incidentului. Macron și-a continuat ulterior vizita.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron pălmuit presedinte Franta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close