Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Sunt informații că Rusia plănuiește o nouă ofensivă asupra Kievului. Am intrat în etapa infernală a războiului"

Radu Tudor: "Sunt informații că Rusia plănuiește o nouă ofensivă asupra Kievului. Am intrat în etapa infernală a războiului"

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN situația creată de ultimele bombardamente ruse în Ucraina.

Radu Tudor: "Sunt informații că Rusia plănuiește o nouă ofensivă asupra Kievului. Am intrat în etapa infernală a războiului"
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2022   •   13:10

Considerate de mulți drept o răzbunare a Kremlinului pentru atacul asupra Podului peste strâmtoarea Kerci, aceste tiruri intense cu rachete arată ceva mult mai periculos, estimează Radu Tudor.

"Cred că situația este mult mai complicată și avem de-a face cu mult mai mult decât o răzbunare. Este o nouă fază a războiului, pe care noul comandant rus al invaziei în Ucraina a planificat-o. Este vorba despre un individ cu o reputație de criminal de război, a ucis zeci de mii de oameni în Siria și care ar vrea să facă la fel în Ucraina: să instituie un regim de teroare pe întreg teritoriul acestei țări.

Radu Tudor: "Tirurile asupra Kievului arată că Putin vrea să-l elimine pe Zelenski"

Faptul că a fost lovită zona rezidențială ultracentrală din Kiev arată că Vladimir Putin vrea eliminarea lui Volodimir Zelenski, vrea să lovească Palatul Prezidențial, sediile Parlamentului și Guvernului pentru a rupe legătura dintre comanda operațională şi trupele de apărare.

Din punct de vedere militar, cred că am ajuns în etapa infernală a războiului, şi anume, rachete lansate peste tot pe teritoriul Ucrainei. Este cea mai intensă fază a războiului, de la debutul invaziei în luna februarie.

O altă consecință periculoasă este lovirea infrastructurii energetice a Ucrainei în prag de iarnă, ceea ce ar putea să genereze o situație extrem de complicată pentru populația din Ucraina - care se va vedea nevoită să părăsească teritoriul țării - dar și pentru trupele de apărare care, fără energie și fără combustibil, nu vor avea elementele necesare pentru a-şi duce lupta mai departe", a spus Radu Tudor.

El a arătat că există informații potrivit cărora Moscova concentrează, din nou, trupe la frontiera cu Belarus.

Radu Tudor: "O a doua ofensivă asupra Kievului va fi mult mai sângeroasă"

"Sunt indicii care arată că Rusia plănuiește o nouă ofensivă asupra Kievului, după modelul din februarie-martie. Acea primă ofensivă s-a soldat cu un eșec.

O a doua ofensivă s-ar putea dovedi  mult mai sângeroasă, pentru că (...) rușii vor dori să distrugă absolut totul în calea lor", a anticipat jurnalistul.

Rușii au lansat asupra Ucrainei cel puțim 75 de rachete în ultimele ore iar, pe lângă capitala Kiev, proiectilele rusești au adus moarte și distrugere și în alte orașe.

Cel puțin 14 oameni și-au pierdut viața și peste 70 au fost răniți după reluarea bombardamentelor rusești în Zaporojie.

În cursul nopții, o rachetă spulberat aici un bloc de 6 etaje.

Orașul, aflat sub control ucrainean, este capitala regiunii în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, pe care Vladimir Putin a trecut-o recent, printr-un decret, în proprietatea Federației Ruse.

Și orașul Dnipro a fost lovit de ruși. Pe imaginile postate pe internet de localnici apare epava unui autobuz distrus de flăcări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto principală și galerie: imagini surprinse în Kiev după ultimele bombardamente

×
Subiecte în articol: radu tudor ofensiva Kiev etapă infernală
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close