Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Rusia își întărește supremația submarină agresivă la Marea Neagră

Radu Tudor: Rusia își întărește supremația submarină agresivă la Marea Neagră

Radu Tudor: Rusia își întărește supremația submarină agresivă la Marea Neagră
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
20 Mar 2017   •   13:48

După două invazii militare asupra unor state independente – 2008 Georgia si 2014 Ucraina – si anexarea ilegala a teritoriului unui alt stat recunoscut de ONU dar si de Moscova (Peninsula Crimeea ce apartine Ucrainei), Rusia își consolidează forța militara la Marea Neagră, scrie Radu Tudor, pe blog.

Deși forțele militare ruse au încă probleme serioase generate de tehnologia depasita moral dar și de sumele uriase necesare pentru intretinerea diverselor componente ale flotei, iata ca noi decizii se iau de catre Rusia in privinta Marii Negre.

Un lucru este cert : NATO are un dezavantaj vizibil in bazinul Marii Negre din perspectiva monitorizarii submarine. Romania nu are o astfel de capacitate, Bulgaria nici atat, iar pe Turcia nu se stie cat te poti baza, avand in vedere derapajele autoritariste si simpatia pro-rusa pe care nefericitul Recep Tayip Erdogan si le-a descoperit de curand. Asta nu inseamna totusi ca remarcabila armata turca se va lasa definitiv pe mina rusilor, mai ales cunoscand rivalitatea seculara in domeniul militar si nu numai dintre cele doua foste imperii, mai scrie Radu Tudor.

Flota rusa de la Sevastopol reprezinta o serioasa ingrijorare pentru riveranii NATO la Marea Neagra, mai ales dupa agresiunile Moscovei.

Citește continuarea pe radu-tudor.ro.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close