Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Rusia este un urs turbat, dar trebuie învinsă în Ucraina, nu atacată pe teritoriul său" | Cum ar putea porni Putin al Treilea Război Mondial

Radu Tudor: "Rusia este un urs turbat, dar trebuie învinsă în Ucraina, nu atacată pe teritoriul său" | Cum ar putea porni Putin al Treilea Război Mondial

Belarus organizează exerciții militare la granița cu Ucraina din 22 iunie și până pe 1 iulie.

Radu Tudor: "Rusia este un urs turbat, dar trebuie învinsă în Ucraina, nu atacată pe teritoriul său" | Cum ar putea porni Putin al Treilea Război Mondial
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2022   •   09:55

Există temeri că aceste manevre ar masca o intervenție militară a guvernului de la Minsk de partea Moscovei în Ucraina.

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor anticipează 'o lungă vară fierbinte', ca urmare a participării active a Belarusului la invazie.

"Belarus face parte din arhitectura de invazie a Rusiei în Ucrainei. Cea mai mare parte a operațiunii declanșate în februarie a început de pe teritoriul statului belarus. Statul condus de Aleksandr Lukaşenko este, deci, parte  a acestui război. Nu cred că un stat implicat cu arme și personal în război are timp şi resurse pentru exerciții.

Cred că în spatele anunțului referitor la exerciții se ascunde dorința Moscovei și a lui Putin de a lansa o nouă ofensivă asupra Kievului, așa cum au avertizat analiștii militari occidentali. Este foarte posibil să avem o 'lungă vară fierbinte', ca urmare a efortului disperat al Moscovei de a-l înlătura pe Volodimir Zelenski.

Nu e vorba de exerciții militare. Pretextul exercițiilor militare a fost folosit de Rusia și înaintea invaziei din 24 februarie.", a anticipat Radu Tudor.

Radu Tudor: "Dacă Rusia este atacată pe teritoriul său, Putin ar putea recurge la arme nucleare"

SUA nu vor livra Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, care pot lovi teritoriul Rusiei.

Clarificarea a fost adusă chiar de președintele SUA, Joe Biden.

Este o decizie o decizie care provoacă dezamăgire la KieV: președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că o victorie a Ucrainei în războiul pornit de Rusia este foarte puțin probabilă fără aceste sisteme cu rază lungă.

"Eu cred că este o decizie foarte înțeleaptă ca SUA să nu furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă. Cred că SUA, cel mai important furnizor militar şi de asistență de securitate pentru Ucraina, analizează foarte bine  evoluția acestui război (...) Ajutorul de 40 de miliarde de dolari, aprobat de Joe Biden, înseamnă, probabil, garanția că Ucraina va rezista în fața invaziei ruse.

Însă rachetele cu rază lungă ar putea fi folosite de ucraineni pentru a lovi, în disperare, teritoriul Rusiei. Rusia nu trebuie lovită, nu trebuie atacată.

Rusia este în momentul de faţă un urs turbat care trebuie pus cu botul pe labe. Trebuie învinsă pe teritoriul Ucrainei și alungată din teritoriul pe care l-a invadat (...) Dacă va fi lovită Rusia, Putin ar putea justifica folosirea armelor nucleare tactice şi, de aici, să pornească un al treilea război mondial. Trebuie să evităm acest lucru.

Rusia trebuie învinsă în Ucraina, nu trebuie atacată pe teritoriul ei", concluzionează Radu Tudor.

Foto: sistem multiplu de rachete "Uragan" folosit de ruși în invazia din Ucraina

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close