Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Trupele de ocupație ruse din Republica Moldova trag cu rachete pentru “camuflarea deplasărilor de trupe”

Radu Tudor: Trupele de ocupație ruse din Republica Moldova trag cu rachete pentru “camuflarea deplasărilor de trupe”

Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) a desfăşurat marţi noi exerciţii militare de pregătire de luptă pentru a se antrena în camuflarea deplasărilor de trupe şi tiruri cu lansatoare de rachete, a indicat marţi Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters şi Deschide.md.

Radu Tudor: Trupele de ocupație ruse din Republica Moldova trag cu rachete pentru “camuflarea deplasărilor de trupe”
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    01 Feb 2022   •   19:57

Aceste exerciţii intervin pe fondul unei acumulări de trupe ruse în apropiere de Ucraina şi al unei intense activităţi militare a armatei ruse, ceea ce a provocat temeri Occidentului privind o posibilă invazie în ţara vecină. Rusia neagă orice plan în acest sens.

În centrul acestor preocupări se află concentrările de trupe ruse în vestul Rusiei, în Crimeea şi în Belarus, unde Moscova şi Minskul prevăd organizarea unor exerciţii comune.

Kievul şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu Transnistria, unde Rusia are peste 1.000 de soldaţi şi forţe de menţinere a păcii, conform Reuters.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au acuzat luna trecuta serviciile de securitate ruse că ar pregăti un fel de “provocare” nespecificată împotriva militarilor ruşi din regiune, pentru a da vina pe Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, militarii au tras asupra ţintelor care imitau avansarea infanteriei şi echipamentul militar al inamicului din lansatoare automate de grenade montate AGS-17.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close