Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: Ungaria lui Orban începe să platească prețul jocului la două capete

Radu Tudor: Ungaria lui Orban începe să platească prețul jocului la două capete

Radu Tudor: Ungaria lui Orban începe să platească prețul jocului la două capete
Sursa foto: foto: captura Antena 3
21 Mai 2019   •   10:23

Jocul la doua capete al lui Viktor Orban începe să aibă efecte dezastruoase pentru Ungaria, spune Radu Tudor pe blogul personal.

”Pentru ca a devenit un etalon al dublei masuri, al intolerantei si populismului-extremist, lui Orban a inceput sa i se infunde. Cum era previzibil. Joci la doua capete? Ramai pe drumul dintre ele…
Se duce la Washington sa faca presiuni pentru exploatarea mai rapida a gazelor din Marea Neagra, resursa europeana pretioasa pentru independenta energetica a Europei fata de Rusia. Daca e tot atat de disperat ca-i expira contractul energetic cu Moscova, sa sune Orban Viktor si la prietenii lui de la Bucuresti, alaturi de care a cobzarit tot soiul de traznai in privinta implicarii unor firme maghiare in proiectul BRUA. 
Ungaria este deci la mana Romaniei, din punct de vedere energetic. Si nu numai. Vom stii sa jucam inteligent si neconflictual dar profitabil aceasta carte? Greu de crezut !

Premierul ungar Viktor Orban a declarat într-un interviu acordat postului naţional de radio că l-a îndemnat pe preşedintele american Donald Trump să încerce să stabilească o relaţie de cooperare cu România în scopul lansării producţiei de gaze la Marea Neagră „cât mai curând posibil“ în cadrul întâlnirii recente de la Casa Albă, relatează Budapest Business Journal”, spune Radu Tudor pe blogul personal.

Materialul integral îl puteți citi aici.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close