Antena 3 CNN Externe Răfuieli sângeroase între clanurile mafiote. Valul de asasinate i-a speriat pe bulgari

Răfuieli sângeroase între clanurile mafiote. Valul de asasinate i-a speriat pe bulgari

Răfuieli sângeroase între clanurile mafiote. Valul de asasinate i-a speriat pe bulgari
Sursa foto: Foto: kenet1k.deviantart.com
10 Apr 2012   •   07:47

Poliţia bulgară se confruntă cu un val de asasinate ale unor persoane asociate cu lumea interlopă. În 15 zile s-au înregistrat trei crime, fără ca poliţiştii să poată da de urma ucigaşilor.  Ministrul bulgar de Interne susţine, totuşi, că nu se poate vorbi de o "escaladare" a asasinatelor în stil mafiot.

Ultimul asasinat a avut loc ieri, într-un cartier de locuinţe din Sofia. Omul de afaceri Vasil Lazov a fost împuşcat mortal în plină zi, lângă maşina sa, la doar câţiva metri de un loc de joacă plin de copii.

Deşi se prezenta ca un patron respectabil, Lazov avea un cazier destul de bogat: sub regimul comunist, petrecuse un an şi jumătate în închisoare pentru dare de mită, iar acum zece ani a fost din nou cercetat pentru fals în acte.

În aceeaşi situaţie era şi cealaltă victimă, Iordan Dinov, patronul unor case de pariuri sportive din sudul Bulgariei, ucis la Sofia săptămâna trecută. El fusese acuzat de pariuri ilegale, dar avocatul său spune că era nevinovat.

Cele două crime au fost precedate de asasinarea, în acelaşi stil, a unui individ mult mai dubios: Kiril Kirilov, care tocmai era judecat, împreună cu o întreagă bandă, pentru mai multe răpiri. Patru din membrii bandei au primit, de altfel, pedepse grele cu închisoarea.

Poliţiştii spun că n-au indicii că asasinatele ar fi legate, dar cunoscătorii lumii interlope sunt de altă părere. Răfuielile sângeroase între clanurile mafiote sunt unul din motivele pentru care partenerii europeni privesc Bulgaria cu suspiciune şi amână, ca şi în cazul României, intrarea în spaţiul Schengen.


×
Subiecte în articol: Bulgaria Ministru de Interne
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close