Raid aerian în Yemen. Cel puțin 29 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost grav rănite

01 Noi 2017   •   12:23
Raid aerian în Yemen. Cel puțin 29 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost grav rănite Foto: Agerpres/Xinhua

 Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte 17 au fost rănite într-un raid aerian întreprins miercuri asupra localităţii Sahar din nordul Yemenului, a anunţat un responsabil al serviciilor de sănătate al rebelilor houthi, informează miercuri AFP. 

Agenţia Saba, aflată sub controlul rebelilor houthi susţinuţi de Iran, a acuzat aviaţia Arabiei Saudite, care intervine militar în Yemen, că s-ar afla la originea acestui bombardament. 

Potrivit agenţiei, raidul s-a soldat cu 21 de morţi şi 9 răniţi, toţi civili, în timp ce responsabilul serviciilor de sănătate nu a putut preciza dacă este vorba doar de civili. 

Raidul a vizat o piaţă populară din localitatea Sahar, una dintre subprefecturile provinciei Saada, bastion al rebelilor houthi, potrivit celor două surse. 

Agenţia Saba a publicat o fotografie în care se pot vedea trupuri sfâşiate şi carbonizate, prezentate ca victime ale bombardamentului de miercuri. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close