Antena 3 CNN Externe Raid al poliției belgiene, pentru a opri un atentat ”iminent”. Poliția anunță că zeci de simpatizanți ai ISIS lucrează pe aeroportul din Bruxelles

Raid al poliției belgiene, pentru a opri un atentat ”iminent”. Poliția anunță că zeci de simpatizanți ai ISIS lucrează pe aeroportul din Bruxelles

Raid al poliției belgiene, pentru a opri un atentat ”iminent”. Poliția anunță că zeci de simpatizanți ai ISIS lucrează pe aeroportul din Bruxelles
31 Mar 2016   •   13:56

O operaţiune a poliţiei belgiene este în desfăşurare la Courtrai, în nord-vestul Belgiei, în legătură cu Reda Kriket, inculpat în Franţa pentru un proiect de atentate 'iminent', a anunţat joi Parchetul federal, potrivit Agerpres

'Are loc o percheziţie în legătură cu dosarul Kriket', a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt, precizând că este vorba despre o operaţiune purtată la 'Marke, în oraşul Courtrai'. 

Purtătorul de cuvânt nu a menţionat arestări 'în acest stadiu'. 

Reda Kriket, principalul suspect în ancheta referitoare la proiect de atentat dejucat în Franţa, a fost inculpat miercuri de un judecător de instrucţie în domeniul antiterorist. 

Francezul a fost arestat joia trecută în regiunea pariziană. În apartamentul său din Argenteuil, poliţiştii au descoperit arme de asalt, arme de dimensiuni mici şi explozivi, printre care TATP, exploziv artizanal folosit de jihadiştii din SI. 

În timpul arestării lui Kriket, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a anunţat 'zădărnicirea unui proiect de atentat în Franţa, ajuns la un stadiu avansat'. 

Acest dosar este distinct de ancheta pe marginea atentatelor de la Paris şi Bruxelles, chiar dacă unele legături între autori au putut fi stabilite. 

Un alt suspect, Anis.B, suspectat că ar fi fost mandatat de SI să comită un atentat în Franţa împreună cu Reda Kriket, a fost arestat duminică la Rotterdam (Olanda) şi face obiectul unui mandat de arestare european din partea judecătorilor francezi.

Potrivit La Derniere Heure, pe aeroportul Zaventem lucrează în acest moment 50 de persoane, simpatizanți ai Statului Islamic.


Cei mai mulți dintre aceștia au cartele de acces în cockpit-ul avioanelor, au spus forțele de securitate ale aeroportului, care acuză o gestiune proastă a măsurilor de securitate.

×
Subiecte în articol: Belgia raid Politie statul islamic
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close