Antena 3 CNN Externe Rămânem sub supravegherea C.E. Află ce cuprinde proiectul de raport cu privire la MCV pentru Bulgaria

Rămânem sub supravegherea C.E. Află ce cuprinde proiectul de raport cu privire la MCV pentru Bulgaria

Rămânem sub supravegherea C.E. Află ce cuprinde proiectul de raport cu privire la MCV pentru Bulgaria
17 Iul 2012   •   08:44

Comisia Europeană (CE) nu poate avea deplină încredere în Bulgaria, după cinci ani de monitorizare, arată proiectul de raport cu privire la MCV, scrie cotidianul bulgar Trud, citat de Focus News şi Mediafax.

Publicaţia notează că România se află în aceeaşi poziţie. Sofia este criticată pentru minimizarea importanţei reformelor judiciare şi lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, în timp ce România este criticată pentru subminarea unor principii UE ca statul de drept şi separarea puterilor, scrie cotidianul bulgar, citat de agenţie.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este menţinut atât pentru Sofia, cât şi pentru Bucureşti, pe o perioadă nedefinită, iar următoarele rapoarte urmează să fie prezentate la sfârşitul lui 2013 şi, respectiv, la sfârşitul lui 2012, adaugă aceeaşi sursă.
   
Bulgaria a înregistrat progrese tangibile la nivelul cadrului legislativ în ansamblu, potrivit proiectului raportului, dar provocarea constă în acoperirea unor lacune în probleme-cheie, scrie cotidianul citat de agenţie, adăugând că un regres major este lipsa unor direcţii clare la nivelul politicilor. Bulgaria va atinge obiectivele MCV dacă accelerează procesul reformelor, îşi asumă mai multe angajamente şi le permite magistraţilor să stabilească ritmul, continuă ziarul.
   
De asemenea, CE doreşte o unitate în acţiunile autorităţilor bulgare şi o abordare sincronizată a schimbărilor, potrivit aceleiaşi surse. În pofida cooperării de succes cu alte state membre UE în reducerea infracţiunilor transfrontaliere, crima organizată rămâne o provocare crucială pentru Bulgaria, se arată proiectului de raport, scrie sursa citată.
   
Proiectul de raport menţionează o intensificare a semnalelor cu privire la licitaţiile publice, cumpărarea de voturi, corupţia la nivel înalt şi lacune în declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici de rang înalt, continuă sursa citată, iar Consiliul Superior al Magistraturii nu apără independenţa sistemului judiciar, adaugă aceasta.
 
   

×
Subiecte în articol: sofia
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close