Antena 3 CNN Externe Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin, susţine folosirea unei arme nucleare "cu randament scăzut" în Ucraina

Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin, susţine folosirea unei arme nucleare "cu randament scăzut" în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, astăzi, că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin, susţine folosirea unei arme nucleare "cu randament scăzut" în Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    01 Oct 2022   •   20:10

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanți pentru eșecurile lor și a scris pe Telegram: "După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut".

Conducătorul Ceceniei este un susținător al războiului din Ucraina, forțele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse. Se crede că Ramzan Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forțelor rusești care luptă la Lyman, drept o "mediocritate" și a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat astăzi o retragere din Lyman, un bastion important și un centru logistic pentru forțele rusești din regiunea ucraineană Donețk.

Ordinul de retragere a fost dat după ce forţele Rusiei au fost înconjurate de ucraineni şi riscau fie să ajungă prizonieri, fie să fie ucişi sute de soldaţi.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close