Antena 3 CNN Externe Raport îngrijorător: 2012, cel mai rău an pentru drepturile omului din Rusia postsovietică

Raport îngrijorător: 2012, cel mai rău an pentru drepturile omului din Rusia postsovietică

Raport îngrijorător: 2012, cel mai rău an pentru drepturile omului din Rusia postsovietică
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Ian 2013   •   17:08

Autorităţile ruse au desfăşurat, în 2012, împotriva societăţii civile, cele mai mari represiuni de la destrămarea Uniunii Sovietice, în urmă cu 21 de ani, a afirmat joi organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW), informează AFP.

"În 2012, autorităţile ruse au lansat împotriva societăţii civile represiunile de cea mai mare amploare din istoria Rusiei postsovietice", a afirmat organizaţia cu sediul la New York, într-un comunicat în limba rusă care însoţeşte prezentarea raportului.

"A fost cel mai rău an pentru drepturile omului din istoria recentă a Rusiei", a declarat directorul HRW pentru Europa şi Asia Centrală, Hugh Williamson, citat în raport.

"De la revenirea lui Vladimir Putin la preşedinţie, în mai, Parlamentul dominat de membrii partidului pro-Putin Rusia Unită a adoptat o serie de legi care impun restricţii considerabile împotriva societăţii civile", a deplâns HRW în comunicat.

Printre aceste legi, una obligă organizaţiile neguvernamentale ruseşti care beneficiază de subvenţii străine să se declare "agenţi ai străinilor", o alta extinde în mod vag noţiunile de trădare şi spionaj, iar o a treia consolidează în mod considerabil sancţiunile în caz de incidente în timpul manifestaţiilor.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close