Raport NATO: Pakistanul îi ajută în secret pe talibanii afgani

de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   09:19
Raport NATO: Pakistanul îi ajută în secret pe talibanii afgani Foto: blackopssecurity.blogspot.com

Serviciile de informaţii pakistaneze susţin în secret talibanii afgani, care consideră victoria lor inevitabilă după plecarea militarilor occidentali, potrivit unui raport al NATO dezvăluit, miercuri, de presa britanică, potrivit AFP.

Raportul despre "starea talibanilor" a fost redactat pe baza informaţiilor obţinute de la insurgenţi şi predate comandanţilor NATO în Afganistan luna trecută.

Potrivit documentului, Pakistanul şi agenţia sa de informaţii ISI cunosc locurile unde se află liderii talibani cu cel mai înalt rang. BBC precizează că documentul este rezultatul a 27.000 de interogatorii desfăşurate cu peste 4.000 de deţinuţi afgani şi membri ai Al-Qaida, precum şi combatanţi şi civili străini.

O tactică obişnuită a talibanilor este aceea de a se retrage din unele zone, de a aştepta ca forţele NATO să plece şi de a reveni în zonele unde sunt mai populari decât Guvernul de la Kabul, considerat corupt de mulţi afgani, se mai arată în document.

"Nu am văzut raportul şi nu putem, prin urmare, să facem comentarii particulare asupra conţinutului său", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

În replică, Islamabadul a catalogat aceste informaţii drept "superficiale" şi "nedemne de comentat".


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close