Antena 3 CNN Externe Raport: Numărul celor afectaţi de dezastrele naturale va creşte cu 50% până în 2015

Raport: Numărul celor afectaţi de dezastrele naturale va creşte cu 50% până în 2015

Raport: Numărul celor afectaţi de dezastrele naturale va creşte cu 50% până în 2015
Sursa foto: dezastre
22 Apr 2009   •   19:35

Numărul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creşte cu 50% până în 2015 şi va ajunge, astfel, la 375 de milioane de persoane. Avertismentul vine din partea organizaţiei umanitare Oxfam.

Peste 250 de milioane de oameni sunt afectaţi în prezent de dezastrele naturale, excluzând cutremurele, erupţiile vulcanice sau alte pericole care nu au legatură cu apa. Dar numărul lor va creşte simţitor în următorii şase ani.

Organizaţia umanitară Oxfam International a analizat peste 6.000 de dezastre climatice care au avut loc în ultimii 20 de ani. Potrivit raportului prezentat de organizaţie, inundaţiile şi seceta se numără printre cele mai frecvente dezastre care au afectat populaţia globului.

De altfel, numărul oamenilor care au avut de suferit de pe urma dezastrelor naturale s-a dublat în ultimii 30 de ani. Din 1980 încoace, numărul mediu al persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofelor naturale a crescut de la 121 de milioane de oameni la aproape 245 de milioane.

Oxfam avertizează că sumele destinate ajutorului de urgenţă pentru persoanele afectate vor trebui dublate, ajungând la 25 de miliarde dolari anual.

Antena 3



×
Subiecte în articol: dezastre naturale cutremur raport
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close