Antena 3 CNN Externe Raport ONU: Până în 2050, un sfert din populaţia lumii va trăi în Africa

Raport ONU: Până în 2050, un sfert din populaţia lumii va trăi în Africa

Raport ONU: Până în 2050, un sfert din populaţia lumii va trăi în Africa
Sursa foto: Foto: CNN
13 Aug 2014   •   18:36
Natalitatea continuă să crească rapid pe continentul african şi, până în 2050, un sfert din populaţia mondială va trăi în Africa, anunţă UNICEF.

"Pe baza tendinţelor actuale, în 35 de ani, 25 de persoane din 100 vor fi africani", arată un raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii prezentat de AFP.

Conform raportului, 40% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani din lume vor trăi pe continentul african în 2050.

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa şi prima putere economică a continentului, va reprezenta 10% dintre naşterile înregistrate în lume până în 2050.

În prezent, populaţia din Africa este de 1,2 miliarde de locuitori. Până la jumătatea secolului, se va dubla şi va ajunge la 4,2 miliarde până în 2100, potrivit UNICEF.

Creşterea demografică va provoca o suprapopulare şi mai mare şi până la sfârşitul anilor 2030 majoritatea africanilor vor trăi în oraşe.

UNICEF informază că mai mult de jumătate dintre copiii care mor în întreaga lume sunt africani. Un copil din 11 moare înainte să fi împlinit vârsta de cinci ani.

UNICEF a îndemnat Guvernele locale să investească mai mult în programele pentru copii, în condiţiile în care trei minori africani din zece trăiesc în "contexte fragile şi afectate de conflicte".

×
Subiecte în articol: UNICEF africa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close