Antena 3 CNN Externe Raport: Parlamentarii europeni irosesc banii instituţiei pe excursii, televiziuni şi cursuri de limbi străine

Raport: Parlamentarii europeni irosesc banii instituţiei pe excursii, televiziuni şi cursuri de limbi străine

Raport: Parlamentarii europeni irosesc banii instituţiei pe excursii, televiziuni şi cursuri de limbi străine
Sursa foto: parlamentul european
16 Mar 2010   •   01:31

Parlamentul European s-a văzut a fi ţinta unor atacuri după ce a cheltuit milioane de euro din banii contribuabililor pentru servicii de televiziune de "propagandă", excursii la ski şi lecţii de limbi străine pentru angajaţi.

În cadrul unui raport, unii parlamentari au ridicat întrebări despre bugetul adunării, exprimându-şi preocuparea pentru un fond de 79.000 euro pentru angajaţii parlamentului, care a fost folosit pentru o excursi în Alpii italieni pentru copiii parlamentarilor şi oficiali.
De asemenea, este atacat bugetul de aproape 9 milioane de euro pentru EuroparlTV, canalul tv online dedicat Parlamentului. Acesta transmite live evenimentele parlamentare, inclusiv şedinţele plenare şi pe comisii, dar a fost calificat de unii parlamentari că a "glorificat propaganda" şi ca o "glumă."
Detaliile despre modul cum a cheltuit parlamentul bugetul de 1,4 miliarde de euro au fost incluse într-un raport condus de parlamentarul belgian Bart Staes.

"Nu sunt sigur că fondul era menit pentru excursii de ski pentru copiii angajaţilor. Este ceva ce consider de nejustificat şi nu aduce nimic imaginii Parlamentului European sau reputaţiei printre persoanele de rând. Banii contribuabililor ar trebui folosiţi mai înţelept," arăta acesta.
El a cerut mai multă transparenţă a modului de cheltuire a banilor şi s-a arătat surprins şi de altă descoperire.
47.781 zile de concediu medical au fost luate în 2008, o medie de aproape zece zile pentru fiecare din cei 6000 de angajaţi. Raportul mai include şi întrebări despre cei 250 milioane de euro alocaţi pentru renovarea centrului sportiv.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close