Antena 3 CNN Externe Raport preliminar CoE: Separarea Crimeei de Ucraina este ILEGALĂ

Raport preliminar CoE: Separarea Crimeei de Ucraina este ILEGALĂ

Raport preliminar CoE: Separarea Crimeei de Ucraina este ILEGALĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Mar 2014   •   19:22
Consiliul Europei a apreciat într-un raport preliminar că referendumul anunţat duminică privind o alipire a Crimeei la Rusia "nu este compatibil" cu principiile constituţionale, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al organizaţiei paneuropene, relatează AFP, conform Mediafax.
Daniel Höltgen, un purtător de cuvânt al secretarului general al CoE Thorbjorn Jagland, a confirmat pentru AFP informaţii de presă din Austria şi Germania în acest sens citându-l pe ministrul austriac de Externe Sebastian Kurz.
Ministrul austriac a declarat acestor publicaţii că un raport preliminar al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept - cunoscută sub numele de Comisiei de la Veneţia, din care fac parte specialişti constituţionalişti şi care are legături cu CoE - conchide că o separare a Crimeei de Ucraina este ilegală.
Austria prezidează, în prezent, Comitetul Miniştrilor, "organul executiv" al CoE, din care fac parte miniştrii de Externe ai celor 47 de state membre ale Consiliului sau reprezentanţi ai acestora.
"Confirm anunţul ministrului austraic de Externe" cu privire la existenţa acestui raport, a declarat Höltgen.
Purtătorul de cuvânt a adăugat că acest raport preliminar, care urmează să fie supus aprobării în sesiunea plenară a Comisiei de la Veneţia pe 21 martie, conchide că un asemenea referendum "nu este compatibil cu principiile constituţionale şi standardele democratice".
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close