Antena 3 CNN Externe RAPORTUL ŞOCANT care arată susţinerea de care se bucură Statul Islamic în lume

RAPORTUL ŞOCANT care arată susţinerea de care se bucură Statul Islamic în lume

RAPORTUL ŞOCANT care arată susţinerea de care se bucură Statul Islamic în lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
02 Iul 2015   •   12:09

Grupul terorist Statul Islamic este susţinut de mai mult de 42 de milioane de musulamni, arată un nou raport, citat de express.co.uk.  

Studiul, care se bazează pe mai multe sondaje, arată nivelul şocant al susţinerii de care se bucură acest califat, în întreaga lume. Ryan Mauro, de la Clarion Project, care a condus studiul, avertizează că numărul acestora va creşte.

Anunţul SUA care vizează DIRECT Statul Islamic. Ce se întâmplă după Ramadan

Mai mult de 8 milioane de oameni consideră mişcarea ISIS ca ceva pozitiv şi în jur de 42 de milioane cred că ISIS e moderat benefic, potrivit datelor.

Săptămâna trecută grupul şi-a sărbatorit aniversarea cu o serie de atacuri teroriste pe trei continente. Se estimează că în jur de 30 de britanici au fost ucişi de Seifeddine Rezgui, în Tunisia. Printre victime se numără un jucator profesionst de fotbal, un bărbat care tocmai ce împlinise 30 de ani de căsătorie şi un tânăr fotograf.

În aprilie un sondaj a arătat că mai mult de o treime dintre britanicii musulmani învinuiesc politica şi MI5 pentru radicalizarea tinerilor. Sondajul mai indică faptul că unul din patru îşi arăta simpatia vizavi de cei care călătoreau în Siria pentru a lupta alături de ISIS.

Gradul de simpatie pentru cei care părăseau Marea Britanie pentru a se alătura ISIS era mai mare în rândul femeilor musulmane.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close