Antena 3 CNN Externe Răsfăţata Uzbekistanului are propriul parfum. Vezi ce arome a ales "fiica nemilosului dictator Karimov"

Răsfăţata Uzbekistanului are propriul parfum. Vezi ce arome a ales "fiica nemilosului dictator Karimov"

Răsfăţata Uzbekistanului are propriul parfum. Vezi ce arome a ales "fiica nemilosului dictator Karimov"
15 Oct 2012   •   15:58

Un parfum care combină mireasma trandafirilor marocani cu note senzuale de iasomie şi ylang-ylang i-ar fi cucerit, poate, pe jurnaliştii britanici dacă nu le-ar fi amintit de "mijloacele de tortură" şi de "mirosul deţinuţilor fierţi de vii", sub regimul lui Karimov, din Uzbekistan, scrie independent.co.uk.

Creat de un perfumier francez de frunte, parfumul numit "Mysterieuse" este menit să fie întruchiparea olfactivă a Gulnarei Karimova, "fiica dictatorului nemilos al Uzbekistanului, Islam Karimov".

Uzbekistan, sub conducerea lui Karimov, este unul dintre statele cele mai represive, cu tortura endemică şi o atmosferă de teamă larg răspândită. Aici, elevii sunt exploataţi pe câmpuri de bumbac timp de mai multe luni, în fiecare an, iar majoritatea populaţiei trăieşte într-o sărăcie lucie. 

Nu aşa trăieşte şi Karimova, fiica preşedintelui, a cărei viaţă glamorous se desfăşoară între Tashkent, Moscova şi Geneva. Confidentă apropiată a tatălui ei, Gulnara Karimova s-a tot reinventat în ultimii ani, mai întâi în modă, apoi ca designer de bijuterii, şi mai nou, în muzică, sub numele de scenă Googoosha.

Cel mai recent proiect al său, parfumul, a fost lansat săptămâna trecută într-un club de noapte din Tashkent, capitala Uzbekistanului.

Parfumul a fost creat de Bertrand Duchaufour, unul dintre cei mai talentaţi parfumieri francezi.

"Prin Mysterieuse am încercat să transmit imaginea Gulnarei, feminitatea şi senzualitatea ei", a spus acesta.

"Eu sunt, probabil, primul om din istoria parfumeriei care a încercat să lege Franţa şi Uzbekistanul prin parfum" a declarat Duchaufour.

Bertrand Duchaufour a evitat însă să clarifice cu cât a fost plătit de fiica preşedintelui pentru a crea acest parfum.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close