Antena 3 CNN Externe Rasmussen: NATO nu va trimite unităţi terestre în Libia după încetarea conflictului

Rasmussen: NATO nu va trimite unităţi terestre în Libia după încetarea conflictului

Rasmussen: NATO nu va trimite unităţi terestre în Libia după încetarea conflictului
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
08 Iun 2011   •   18:53

Secretarul general al NATO, Aders Fogh Rasmussen, a anunţat, miercuri, în urma unei întâlniri cu 28 de reprezentanţi ai ţărilor membre, că Alianţa Nord-Atlantică nu va trimite unităţi terestre în Libia după încetarea războiului civil, informează Associated Press.

În contextul în care NATO a intensificat atacurile aeriene asupra regimului Gaddafi lovind cu cele mai puternice raiduri de la începutul campaniei, oficialul norvegian a anunţat că menţinerea păcii post-conflict în Libia va fi misiunea Naţiunilor Unite.

"Pentru Gaddafi nu se mai pune problema dacă pleacă, ci când o va face" a declarat oficialul. "Ar putea să dureze câteva săptămâni, la fel de bine cu s-ar putea întâmpla mâine, iar când acest lucru se va petrece, comunitatea internaţională trebuie să fie pregătită" a explicat acesta.

Rasmussen nu a vorbit foarte mult despre succesul demersului său de a obţine o participare mai importantă în Libia, din partea ţărilor membre NATO. Purtătorul de cuvânt al Alianţei, Carmen Romero, susţine că întrunirea a avut un rezultat pozitiv, iar statele membre au indicat că intenţionează să-şi intensifice contribuţia în rezolvarea conflictului.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close