Antena 3 CNN Externe Răspunsul Moscovei, după reuniunea de la Ramstein: "Este o instigare provocatoare, care ridică miza conflictului"

Răspunsul Moscovei, după reuniunea de la Ramstein: "Este o instigare provocatoare, care ridică miza conflictului"

Rusia a calificat reuniunea de la Ramstein drept o provocare venită din partea Occidentului, care va duce la intensificarea conflictului și la creșterea numărului victimelor.

Răspunsul Moscovei, după reuniunea de la Ramstein: "Este o instigare provocatoare, care ridică miza conflictului"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2023   •   20:11

Reuniunea aliaţilor occidentali ai Kievului în Germania, centrată pe acordarea echipamentelor militare Ucrainei, a fost considerată de Rusia o "provocare" și o "escaladare periculoasă", relatează EFE.

"Considerăm această reuniune drept o instigare provocatoare deschisă din partea Occidentului, care ridică miza conflictului, ceea ce va duce inevitabil la creşterea numărului de victime şi la o escaladare periculoasă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

În timp ce se pregătesc noi ajutoare militare pentru Ucraina, trupele ruse au anunțat că avansează în estul şi sud-estul teritoriului.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că noile livrări de arme nu vor reprezenta o piedică pentru Rusia.

Citește și: Război în Ucraina, ziua 331. Ministrul român al Apărării și șeful SMAp, la Ramstein: "Trebuie să oferim sprijin multidimensionat Ucrainei"

"Livrările de arme nu vor schimba nimic în ceea ce priveşte înaintarea Rusiei în realizarea obiectivelor sale", a spus Dmitri Peskov.

Mai mult, Dmitri Peskov a avertizat că noul echipament îi va genera "şi mai multe probleme Ucrainei" din cauza "întreţinerii şi a reparaţiilor" de care vor avea nevoie aceste arme, potrivit agerpres.ro.

Întâlnirea de la Ramstein, care a avut loc vineri, a reunit peste 50 de aliaţi ai Kievului, iar subiectul dezbătut s-a concentrat pe cererea de sprijin militar suplimentar pentru Kiev, inclusiv furnizarea de tancuri germane Leopard 2.

Deși Kievul a primit promisiuni privind livrarea echipamentului nou, furnizarea de tancuri germane Leopard 2 nu a fost confirmată oficial.

×
Subiecte în articol: Ramstein Moscova Război Ucraina
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close