Antena 3 CNN Externe Răspunsul Mexicului, după ce Donald Trump a retras Statele Unite din Tratatul Trans-Pacific

Răspunsul Mexicului, după ce Donald Trump a retras Statele Unite din Tratatul Trans-Pacific

Răspunsul Mexicului, după ce Donald Trump a retras Statele Unite din Tratatul Trans-Pacific
23 Ian 2017   •   22:40

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, i-a răspuns luni lui Donald Trump că nu doreşte "nici confruntare, nici supunere" şi a anunţat negocieri bilaterale urgente cu ţările semnatare ale Tratatului Transpacific (TPP), transmite AFP.

"Nici confruntare, nici supunere: soluţia se află în dialog şi negociere", a declarat Enrique Pena Nieto în cursul unei conferinţe de presă.

Preşedintele mexican a mai anunţat că ţara sa va deschide "imediat" negocieri bilaterale cu ţările semnatare ale TPP, acord din care Donald Trump a semnat luni retragerea Statelor Unite.

"Mexicul nu crede în ziduri", dar în "poduri" a adăugat şeful statului mexican. "Vom acţiona pentru o frontieră care ne uneşte, nu pentru una care ne separă", a adăugat el.

Enrique Pena Nieto a cerut Statelor Unite "să garanteze un tratament omenesc şi să respecte drepturile migranţilor mexicani".

În timpul campaniei sale, omul de afaceri american şi-a luat angajamentul să ridice un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, finanţat, a dat el asigurări, de Ciudad de Mexico.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Mexic raspuns
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close