x close

Răsturnare de situație în cazul morții medicului chinez, care a anunțat epidemia de coranovirus: Autorităţile din Wuhan neagă decesul

06 Feb 2020   •   23:36
Răsturnare de situație în cazul morții medicului chinez, care a anunțat epidemia de coranovirus: Autorităţile din Wuhan neagă decesul sursă foto: pixabay.com

Medicul chinez Li Wenliang, care s-a confruntat cu autorităţile pentru că a lansat un avertisment precoce cu privire la epidemia provocată de noul coronavirus şi care s-a infectat, se afla în stare critică vineri, a anunţat Spitalul Central din Wuhan dezminţind informaţiile din presă privind moartea acestuia, relatează ctvnews.

"În lupta împotriva epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus, Li Wenliang, un oftalmolog al spitalului nostru, a fost din păcate infectat. În prezent este în stare critică şi încercăm tot posibilul să-l salvăm", a spus spitalul în timpul unui eveniment social, citat de ctvnews.

Joi seara mai multe media din China au anunţată că Li, în vârstă de 34 de ani, a murit, iar un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat tristeţea la aflarea veştii, conform unui tweet al organizaţiei.Ulterior, OMS a revenit precizând că reprezentantul său, doctorul Mike Ryan, a fost solicitat să comenteze informaţiile privind moartea medicului şi a exprimat condoleanţe, dar OMS nu are nicio informaţie despre starea doctorului Li.

Li Wenliang a dat lansat primul avertisment despre noul coronavirus pe 30 decembrie, când a publicat pe grupul său de prieteni şi colegi din domeniul medical de pe aplicaţia chineză de mesagerie online WeChat un mesaj în care afirma că şapte pacienţi care au frecventat o piaţă de fructe de mare au fost diagnosticaţi cu o boală asemănătoare SARS (Sindrom acut respirator sever) şi au fost plasaţi în carantină în spitalul în care lucra.

La scurt timp după publicarea mesajului, Li a fost acuzat de poliţia din Wuhan că răspândea zvonuri şi ştiri false. A devenit unul dintre medicii anchetaţi de poliţie că ar fi încercat să dezvăluie informaţii confidenţiale despre acest virus mortal în primele săptămâni ale epidemiei, care a contaminat peste 28.000 de persoane şi a ucis peste 560.

Citește Și Un medic chinez, care se lupta să salveze pacienții diagnosticați cu coronavirus, a murit chiar el din cauza infecției

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Wuhan coronavirus medic chinez
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati