x close

Răsturnare de situaţie în scandalul de SPIONAJ: "Interceptările erau efectuate de servicii europene şi transmise SUA"

de A.M.P    |    29 Oct 2013   •   21:19
Răsturnare de situaţie în scandalul de SPIONAJ: "Interceptările erau efectuate de servicii europene şi transmise SUA" 482 Foto: latimes.com/AP

Servicii secrete europene au efectuat interceptări în state europene şi au transmis informaţiile Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, afirmă directorul NSA, explicând că ipotezele prezentate de ziarele Le Monde, L'Espresso şi El Mundo sunt "total false", informează AFP.
   
"Dezvăluirile făcute de publicaţiile Le Monde, El Mundo şi L'Espresso despre interceptarea comunicaţiilor cetăţenilor europeni de către NSA sunt total false", a spus generalul Keith Alexander.
   
"Pentru a fi perfect clar, noi nu am colectat informaţii despre cetăţeni europeni; informaţiile au fost furnizate NSA de parteneri europeni", a explicat generalul Alexander în cursul audierilor în Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor.
   
Alţi oficiali americani citaţi de Wall Street Journal au declarat, marţi, că operaţiunile de interceptare a comunicaţiilor atribuite Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) în Franţa şi Spania au fost efectuate de serviciile de spionaj din ţările respective. "Interceptările efectuate de servicii europene de spionaj (...) erau transmise NSA", ca parte a eforturilor de protejare a cetăţenilor de ameninţarea terorismului, au explicat oficialii americani.
   
Ministerul spaniol de Externe şi ambasada Franţei la Washington au refuzat să comenteze aceste informaţii.
   
Noile dezvăluiri par să invalideze versiunea prezentată în ultimele zile de presa europeană privind amploarea activităţilor serviciilor americane de spionaj. Publicaţii europene au relatat, citând documente oferite de fostul consultant NSA Edward Snowden, că serviciile americane de spionaj au interceptat zeci de milioane de conversaţii telefonice în ţări precum Franţa şi Spania, inclusiv comunicaţiile unor lideri ai ţărilor europene, precum cancelarul german Angela Merkel.

Cotidianul francez Le Monde, care a dezvăluit în urmă cu câteva zile amploarea spionajului telefonic al NSA în Franţa, bazându-se pe documente oferite de fostul consultant al NSA Edward Snowden, a publicat pe 22 octombrie noi detalii cu privire la ascultarea ambasadelor, printre care reprezentanţa diplomatică a Franţei la New York.

Potrivit ziarului respectiv, care citează documente provenite de la Snowden, NSA a efectuat 70,3 milioane de înregistrări ale datelor telefonice în Franţa între 10 decembrie 2012 şi 8 ianuarie 2013.

Citeşte mai multe despre:

interceptari
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati