Antena 3 Externe Răsturnare de situaţie: Marea Britanie recunoaşte că a trimis în Franţa carcase de carne de cal CONTAMINATE

Răsturnare de situaţie: Marea Britanie recunoaşte că a trimis în Franţa carcase de carne de cal CONTAMINATE

14 Feb 2013   •   16:32
Răsturnare de situaţie: Marea Britanie recunoaşte că a trimis în Franţa carcase de carne de cal CONTAMINATE
Sursa foto: Foto: news.discovery.com

Carcase de cal de la abatoare britanice, cu urme de fenilbutazonă, un analgezic potenţial nociv pentru sănătatea umană, au fost trimise în Franţa, a declarat, joi, ministrul Agriculturii din Marea Britanie, David Heath, citat de AFP.
   
Ministrul a declarat că urme ale aceastei substanţe au fost depistate în opt carcase testate în Marea Britanie, iar trei dintre acestea probabil au intrat în lanţul alimentar din Franţa. Totuşi, acest analgezic nu a fost depistat în produsele mărcii Findus, testate în Marea Britanie, a adăugat ministrul. 
   
Informaţia a fost aflată în urma analizelor efectuate pe 206 carcase de cai sacrificaţi în Marea Britanie.
   
"Opt carcase au avut rezultate pozitive", a precizat David Heath, "iar trei probabil au intrat în lanţul alimentar din Franţa".
   
Animalele tratate cu fenilbutazonă nu pot fi sacrificate pentru consum uman.
   
"Din cauza concentraţiei găsite, o persoană ar trebui să consume 500 - 600 de hamburgeri pe zi pentru a se apropia de dozajul-limită", a dat asigurări ministrul britanic.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close