Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situaţie: Tablourile furate din Rotterdam SUNT INTACTE. Unul dintre suspecţi cere să fie eliberat pentru a le restitui

Răsturnare de situaţie: Tablourile furate din Rotterdam SUNT INTACTE. Unul dintre suspecţi cere să fie eliberat pentru a le restitui

Răsturnare de situaţie: Tablourile furate din Rotterdam SUNT INTACTE. Unul dintre suspecţi cere să fie eliberat pentru a le restitui
13 Aug 2013   •   10:42
Tablourile furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, nu au fost arse, au declarat, marţi, avocaţii supecţilor în acest dosar.

Avocaţii lui Eugen Darie şi Radu Dogaru au declarat, la ieşirea din sediul Judecătoriei Sectorului 3, că au aflat de la clienţii lor că tablourile furate nu au fost arse.

"Clienţii noştri aşteaptă cadrul procesual corect pentru a face toate demersurile, în sensul de a preda aceste tablouri către autorităţile olandeze. Clientii noştri ne-au informat că nu au fost arse. Documentaţia pe care o avem ne face să îi credem", a declarat Maria Vasii, avocata unuia dintre suspecţi.

Expertul român care a văzut tablourile din Rotterdam: "Le-am spus că valoarea lor este 0 lei sau puşcărie. Nu cred că le-au ars"

"Aceste bunuri au aceeaşi garanţie juridică ca o simplă bicicletă", a mai arătat avocata, care a adăugat că "nu s-au făcut procedurile legale de preluare a acestor bunuri în patrimoniul olandez".

 La rândul său, Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru şi a mamei acestuia, Olga Dogaru, a spus că se va prezenta marţi, împreună cu clienta sa, la DIICOT, pentru a lua la cunoştinţă de expertiza făcută de specialiştii din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.
   
Dancu a precizat că doreşte trimiterea probelor la Muzeul Luvru, pentru efectuarea unei noi expertize care să clarifice dacă tablourile au fost sau nu arese.
   
El a precizat că se ştie sigur că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam au fost aduse în România, dar acestea nu au fost arse.

Judecătoria Sectorului 3 a început, marţi, discuţiile în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în care au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi Adrian Procop.
   
Instanţa a amânat dosarul pentru 10 septembrie, din cauza lipsei de procedură.



 

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close