Antena 3 CNN Externe Răsturnare incredibilă în Statele Unite. Acțiunea prin care Donald Trump nu devine președinte al SUA

Răsturnare incredibilă în Statele Unite. Acțiunea prin care Donald Trump nu devine președinte al SUA

Răsturnare incredibilă în Statele Unite. Acțiunea prin care Donald Trump nu devine președinte al SUA
09 Dec 2016   •   10:17

Doi membri ai colegiului electoral dintr-un stat american în care Hillary Clinton a câștigat votul popular au lansat un proces pentru a-l bloca pe Donald Trump în drumul său către Casa Albă.

Cei doi electori din Colorado, Polly Baca și Robert Nemanich, au deschis o acțiune în instanță, prin care vizează influențarea și răsturnarea votului oficial.

Jason Wesoky, avocatul care a intentat procesul, susține că electorii au vrut să “voteze cu conștiința și să își îndeplinească datoriile constituționale”.

Acești doi electori fac parte dintr-un grup de șapte electori care încă speră că vor reuși să răstoarne votul în alte state, în favoarea unui candidat republican moderat, oferind, astfel, o deschidere spre consens cu tabăra democrată.

Astfel de acțiuni sunt adevărate premiere în Statele Unite, dar specialiștii susțin că nu au foarte mari șanse de reușită.

Un candidat are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului Electoral pentru a deveni președinte al Statelor Unite. Donald trump a câștigat 306 voturi electorale, în comparație cu 232, cât a câștigat Hillary Clinton.

Electorii care vizează răsturnarea votului susțin că Donald Trump este “un pericol” pentru Statele Unite.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close