Antena 3 CNN Externe Elevul care și-a împușcat mortal un coleg și a rănit grav alți doi la școală, în Finlanda, nu va face nicio zi de închisoare

Elevul care și-a împușcat mortal un coleg și a rănit grav alți doi la școală, în Finlanda, nu va face nicio zi de închisoare

Elevul de 12 ani care și-a împușcat mortal un coleg și a rănit grav alți doi, de aceeași vârstă, în Finlanda, a făcut declarații în fața anchetatorilor cu privire la motivația faptelor sale.

Elevul care și-a împușcat mortal un coleg și a rănit grav alți doi la școală, în Finlanda, nu va face nicio zi de închisoare
Sursa foto: hepta / DPA Images / Jussi Nukari
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   12:30

El a spus că a fost supus bullying-ului, relatează presa internațională.

Incidentul a avut loc marți dimineața la școala Viertola din Vantaa, o suburbie din nordul capitalei Helsinki.

Elevul criminal se mutase la școală la începutul anului.

El susține că a fost supus hărțuirii acolo iar anchetatorii au afirmat, la rândul lor, că relatarea suspectului este confirmată de ancheta preliminară.

După ce și-a împușcat cei trei colegi - un băiat, care a murit, și două fete, care au ajuns în stare gravă la spital - elevul a părăsit școala.

Pe drum, el a amenințat cu arma alți elevi. Este vorba despre un pistol care aparținea unei rude.

"De la împușcăturile din Viertola, poliția a luat cunoștință de un număr excepțional de mare de amenințări diferite, toate acestea fiind investigate în detaliu", au comunicat oamenii legii.

Ruda de la care elevul criminal a luat pistolul face obiectul unei anchete separate, în baza legii referitoare la armele de foc.

Însă, în ceea ce-l privește pe făptașul de 12 ani, acesta, în conformitate cu legislația finlandeză, nu este considerat responsabil din punct de vedere penal, ca urmare a vârstei sale.

După interogatoriu, elevul criminal a fost predat autorităților de asistență socială

Asta înseamnă că elevul nu poate fi arestat sau reținut.

De altfel, polițiștii au comunicat că, după interogatoriu și după ancheta preliminară, copilul a fost predat autorităților de asistență socială.

După incidentul de la școala Viertola, guvernul finlandez a declarat o zi de doliu național, iar drapelele instituțiilor au fost coborâte în bernă.

Victimele incidentului de marți au, toate, cetățenie finlandeză, iar una dintre fetele rănite are dublă cetățenie, finlandeză și kosovară.

Sursa: The Guardian

Foto: lumânări și flori în memoria victimelor atacului armat de la școala Viertola din Finlanda

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close