Antena 3 CNN Externe Război iminent? Coreea de Sud va trimite manifeste împotriva dinastiei Kim. Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea războiului

Război iminent? Coreea de Sud va trimite manifeste împotriva dinastiei Kim. Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea războiului

Război iminent? Coreea de Sud va trimite manifeste împotriva dinastiei Kim. Coreea de Nord ameninţă cu declanşarea războiului
Sursa foto: Foto: nknews.org
20 Dec 2011   •   10:28

Opozanţii regimului comunist, refugiaţi în sudul Peninsulei Coreea, dar şi activişti sud-coreeni şi-au anunţat intenţia de trimite un balon cu zeci de mii de manifeste critice la adresa liderului defunct Kim Jong-il către Coreea de Nord, relatează AFP.

Liderul activiştilor din Coreea de Sud, Park Sang-Hak, a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, vor trimite baloane cu aproximativ 200.000 de manifeste care critică dinastia Kim, aflată la putere în nordul peninsulei.

Îndemnul acestora de a îndepărta de la putere regimul comunist provoacă furia Phenianului, care a ameninţat că va trage în direcţia Coreei de Sud pentru a pune capăt acestor activităţi.

Baloanele urmează să fie lansate din oraşul sud-coreean Paju, apropiat de frontieră. Acestea vor transporta manifeste care îl denunţă pe defunctul Kim Jong-il drept "un trădător care şi-a înfometat poporul", criticând totodată transmiterea pe cale dinastică a puterii, a anunţat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.
   
Regimul aflat la putere în Coreea de Nord a anunţat, luni, decesul liderului său, Kim Jong-il, şi a îndemnat poporul să îl susţină pe fiul cel mic al acestuia, Kim Jong-un, desemnat succesor.



×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Coreea de Sud
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close