Antena 3 CNN Externe Război în Siria. Șeful Statului Major al SUA, anunțul momentului, după atacul din Siria

Război în Siria. Șeful Statului Major al SUA, anunțul momentului, după atacul din Siria

Război în Siria. Șeful Statului Major al SUA, anunțul momentului, după atacul din Siria
14 Apr 2018   •   08:33

Loviturile efectuate de SUA, Franţa şi Regatul Unit împotriva programului de arme chimice al Siriei s-au încheiat, a indicat, la Washington, vineri seara (ora locală, sâmbătă dimineaţa - ora României), generalul Joe Dunford, şeful Statului Major american, citat de AFP.

Generalul, care l-a avut alături la Pentagon pe ministrul Apărării, Jim Mattis, a indicat că nicio altă operaţiune nu era prevăzută pentru moment.

El a precizat că aliaţii au avut grijă să evite să atingă forţele ruse, prezente masiv în Siria, dar că Moscova nu a fost avertizată înainte de intervenţie.

Regimul de la Damasc a denunţat sâmbătă operaţiunea militară a SUA, Franţei şi Marii Britanii.

"Agresiunea tripartită asupra Siriei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional (...) şi va fi sortită eşecului", a informat agenţia oficială siriană SANA, citată de AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

El a precizat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc.

×
Subiecte în articol: atac siria razboi siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close