Antena 3 CNN Externe Război la un click distanţă! Prima super-armă cibernetică ar fi lovit Iranul şi acum ameninţă restul lumii

Război la un click distanţă! Prima super-armă cibernetică ar fi lovit Iranul şi acum ameninţă restul lumii

Război la un click distanţă! Prima super-armă cibernetică ar fi lovit Iranul şi acum ameninţă restul lumii
Sursa foto: Foto: hit.ro/ worsttech.com
07 Dec 2011   •   13:36
CIA s-ar afla în spatele fabricării super-virusului Stuxnet şi ar fi atacat o uzină nucleară din Iran cu această „armă cibernetică”. Virusul Stuxnet, considerat o adevărată armă de război, a fost creat în urmă cu un an, cu scopul precis de a provoca daune însemnate uzinei nucleare Busehr, relatează Daily Mail.

Potrivit expertului în securitate Ralph Langner, virusul Stuxnet a deschis un nou capitol in istoria omenirii. Expertul consideră că „proliferarea armelor cibernetice nu mai poate fi oprită în acest moment”.

Virusul Stuxnet este unul extrem de sofisticat. A găsit vulnerabilitaţi la Windows, a penetrat şi trecut peste sistemul de control industrial conceput de Siemens.



Interesul pentru acest virus şi pentru alte arme cibernetice a crescut foarte mult, în ultima perioadă. Au fost create softuri care au „copiat” Stuxnet, mărind în acest fel posibilităţile atacatorilor.

Autorităţile din lumea întreagă sunt de multă vreme în alertă faţă de ameninţarea cibernetică şi iminenţa unui război cibernetic.

Viitoarele războaie vor conţine cu siguranţă şi atacuri cibernetice ce vor avea efecte dezastruoase asupra sistemelor industriale şi economice.

Cele mai vulnerabile ţinte sunt centralele electrice, sistemele de alimentare şi cele pentru controlul traficului aerian.


 



 


 

×
Subiecte în articol: atac cibernetic virus
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close