Antena 3 CNN Externe În 100 de zile de război la scară largă, Rusia nu a atins niciun obiectiv strategic

În 100 de zile de război la scară largă, Rusia nu a atins niciun obiectiv strategic

În 100 de zile de la invazia sa, Rusia nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic în Ucraina, potrivit informațiilor britanice.

În 100 de zile de război la scară largă, Rusia nu a atins niciun obiectiv strategic
Sursa foto: Twitter/ Euan MacDonald
de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2022   •   10:56

Ministerul a declarat că trupele ruse nu au reușit să-și atingă obiectivele inițiale de a captura Kievul și centrele de putere ucrainene. Operațiunile de respingere ale Rusiei au fost respinse de rezistența ucraineană persistentă și de incapacitatea de a securiza aerodromul lui Gostomel în primele 24 de ore.

După eșecul planului inițial din cauza ipotezelor de planificare eronate și a unei execuții tactice proaste, Rusia și-a adaptat planul operațional, concentrându-se pe Donbass.

Rusia realizează acum succes tactic în Donbas, forțele ruse au creat și menținut impuls și acum par să aibă inițiativa asupra rezistenței ucrainene, se arată în raport.

Rusia controlează peste 90% din regiunea Lugansk și este probabil să stabilească controlul total în următoarele două săptămâni.

Rusia a obținut aceste succese tactice recente prin pierderi semnificative de resurse și prin concentrarea forțelor și a focului pe o parte a campaniei generale.

În același timp, Rusia nu a putut să creeze o manevră sau o mișcare pe alte fronturi sau direcții și toți s-au îndreptat către apărare.

"În comparație cu planul inițial al Rusiei, niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins. Pentru ca Rusia să obțină cel puțin un oarecare succes, va avea nevoie de investiții uriașe constante în forță de muncă și echipamente și, probabil, va avea nevoie de ceva mai mult timp", se arată în document.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina obiective invazie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close