Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1, iar familia mea ţinta numărul doi"

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1, iar familia mea ţinta numărul doi"

Volodimir Zelenski a declarat că "este ţinta numărul 1, iar familia este ţinta numărul doi", după prima zi de răboi în Ucraina.

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1, iar familia mea ţinta numărul doi"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Igor Golovniov
de Alin Tarnovschi    |    25 Feb 2022   •   04:19

Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat că există informaţii că el este principala ţintă a armatei ruse.

"Eu voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le avem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul 1, iar familia mea este ţinta numărul doi", a afirmat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei regretă că ţara sa este abandonată în faţa agresiunii Rusiei.

"Ucraina este lăsată singură. Cine este pregătit să lupte împreună cu noi? Eu nu văd pe nimeni. Cine este pregătit să ofere Ucrainei garanţia aderării la NATO? Toată lumea se teme", a spus Zelenski.

De altfel, un oficial de la Washington, citat de cotidianul Le Monde, a declarat că Rusia intenţionează înlăturarea de la putere a Administraţiei prooccidentale de la Kiev şi instalarea unui regim prorus.

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: "Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm ţara" | Bilanţul victimelor: 137 de morţi şi peste 300 de răniţi

"Noi estimăm că, în mod fundamental, Rusia are intenţia de înlăturare a actualei Administraţii şi de instalare a unui regim favorabil", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării.

Conform serviciilor de informaţii militare din SUA, armata rusă vrea să atace masiv Kievul cu avioane, rachete şi forţe terestre.

În prezent, au loc lupte între armata ucraineană şi trupele ruse la periferia nordică a capitalei Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close