Antena 3 CNN Externe Războiul din Libia, aproape de final. Un fost premier libian cere tribului lui Gaddafi să îl renege

Războiul din Libia, aproape de final. Un fost premier libian cere tribului lui Gaddafi să îl renege

Războiul din Libia, aproape de final. Un fost premier libian cere tribului lui Gaddafi să îl renege
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Aug 2011   •   15:32
Fostul premier libian, Abdessalem Jalloud, cel care a fugit din Tripoli şi a ajuns duminică în Italia a cerut tribului din care face parte liderul libian Muammar Gaddafi să îl renege, conform AFP.

"Sunteţi un trib onorabil. Trebuie să vă păstraţi istoria şi onoarea. Renegaţi-l pe acest tiran, deoarece el va pleca, iar voi veţi suporta moştenirea lui”, a declarat Jalloud.

"Laţul s-a strâns în jurul lui. Dacă se află la Tripoli, îi va fi greu să plece, pentru că toate drumurile sunt controlate de revoluţionari”, a adăugat el, afirmând că Gaddafi este un personaj „cu temperament schimbător şi bolnav”.

Declaraţii contradictorii

Reprezentanţi ai guvernulu libian au făcut câteva precizări scurte despre diverse conflicte din Tripoli, duminică. Un fiu al liderului Gaddafi, Saif al-Islam Gaddafi, a apărut la postul public de televiziune şi a declarat că rebelii pierd fiecare bătălie. Declaraţia sa a venit la scurt timp după ce tatăl său a declarat că trădătorii, susţinători NATO sunt aproape de a pierde războiul.

Relatările regimului libian contrastează, însă, cu relatările martorilor, ale reporterilor CNN şi ale oficialilor rebeli care susţin că forţele pro-Gaddafi pierd teren şi sunt sub asediu, în capitala Tripoli.

Un lider al Consiliului Naţional de Tranziţie (organism înfiinţat de rebeli) a declarat într-un mesaj video că atacurile lansate recent în Tripoli se desfăşoară „cu uşurinţă” şi că se aprope centimetru cu centimetru de fortăreaţa unde este Muammar Gaddafi.



×
Subiecte în articol: Libia regim rebeli NATO Tripoli premier atac
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close