Antena 3 CNN Externe Războiul din Siria: 80% dintre ţintele lovite de Rusia nu au legătură cu ISIS

Războiul din Siria: 80% dintre ţintele lovite de Rusia nu au legătură cu ISIS

Războiul din Siria: 80% dintre ţintele lovite de Rusia nu au legătură cu ISIS
Sursa foto: Foto: Facebook/ Russian Military Power
de S.T.    |    23 Oct 2015   •   12:33

Aproape 80% dintre atacurile aeriene lansate de Rusia în Siria în ultimele trei săptămâni au vizat zone care nu sunt deţinute de Statul Islamic, arată o analiză Reuters.

Majoritatea atacurilor au avut loc în zonele deţinute de alte grupări oponente preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, printre care al-Qaeda, dar şi de luptători susţinuţi de Washington şi de aliaţii săi.

Declaraţiile reprezentanţilor Ministerului Apărării cu privire la obiectivele lovite de Forţele Aeriene arată că Rusia a lovit 64 de obiective.

Dintre aceste obiective, cel mult 15 se aflau în zonele deţinute de gruparea Stat Islamic, scrie Reuters.

"Dacă te uiţi pe hartă, vei putea înţelege foarte uşor că ei nu luptă cu Statul Islamic, ci cu alte grupări oponente", a declarat Alexander Golts, redactor şef adjunct al publicaţiei Yezhednevny Zhurnal.Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a început o campanie aeriană în Siria săptămâna trecută, afirmând că vizează militanţii grupării jihadiste Stat Islamic.

Dar luptătorii din teren şi statele occidentale au avertizat că operaţiunea rusă se concentrează pe grupările rebele şi are ca scop să consolideze regimul lui Bashar al-Assad.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close