Antena 3 CNN Externe Războiul tăcut care a început între Rusia şi SUA. Decizia, adoptată în regim de urgenţă

Războiul tăcut care a început între Rusia şi SUA. Decizia, adoptată în regim de urgenţă

Războiul tăcut care a început între Rusia şi SUA. Decizia, adoptată în regim de urgenţă
de O.P.    |    11 Dec 2012   •   13:02

Ulcerata de criticile americanilor privind drepturile omului in Rusia, Moscova a anuntat o noua reglementare, amenintand sa blocheze importurile de carne de porc si vaca din SUA si care reprezinta 500 de milioane de dolari pe an. De vineri, cand parlamentul rus a adoptat in regim de urgenta noile norme, importurile de carne din SUA sunt blocate.

Respectivele reglementari impun fiecarei societati importatoare sa faca dovada absentei unui aditiv alimentar (ractopamina), folosita la prepararea carnii. Aceasta substanta, destinata sa suplimenteze continutul de proteine al produsului, este ilegala in Europa , dar permisa in SUA, unde este considerata absolut inofensiva.

Autoritatile sanitare ruse, care nu au vazut nici un pericol in absorbtia de catre cetateni a ractopaminei, si-au schimbat brusc punctul de vedere, la numai cateva ore dupa ce Senatul SUA a adoptat „Magnitsky Act”, masura care-i vizeaza pe oficialii rusi implicati in moartea unui avocat intr-o inchisoare din Moscova. Un caz care dateaza din 2009 .

Respectivii oficiali au interdictie de a intra pe teritoriul Statelor Unite, iar bunurile lor depuse in bancile americane sunt in pericol de a fi inghetate. Serghei Magnitsky a fost arestat dupa ce a denuntat o vasta frauda fiscala, in care erau amestecati oficiali bine plasati in ierarhia rusa si care par a fi protejati de puterea de la Kremlin.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close