Antena 3 CNN Externe Reacția Greciei după ce Marea Britanie a decis să plece din Uniunea Europeană

Reacția Greciei după ce Marea Britanie a decis să plece din Uniunea Europeană

Reacția Greciei după ce Marea Britanie a decis să plece din Uniunea Europeană
25 Iun 2016   •   16:49

Premierul grec, Alexis Tsipras, a cărui împotrivire faţă de politica Uniunii Europene a împins blocul comunitar într-o criză anul trecut, a afirmat sâmbătă că nu acuză poporul britanic pentru că a votat pentru ieşirea din Uniune, ci mai degrabă pe liderii UE, relatează agenţia Reuters.

Luând cuvântul în cadrul comitetului central al partidului său de stânga, Syriza, Tsipras a pus rezultatul privind Brexit pe seama ''deficienţelor cronice'' ale liderilor europeni şi a insistenţei lor pentru politicile de austeritate ce întreţin populismul şi naţionalismul.

''Cu toate că decizia poporului britanic ne întristează, ea trebuie respectată. Nu trebuie să învinuim poporul britanic când graniţele rămân deschise pentru politicile de austeritate şi stau închise pentru oameni'', a spus Tsipras.

Tsipras a condus Syriza spre victorie de două ori în alegeri şi la un referendum anul trecut, în încercarea de a pune capăt unor ani de austeritate impusă Greciei, ţară membră a euro, din cauza datoriei sale nesustenabile. Cu toate acestea, Tsipras a fost forţat de zona euro să accepte mai multe condiţii în schimbul unui alt împrumut şi al menţinerii ţării sale în euro.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alexis Tsipras Grecia Brexit Marea Britanie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close