Antena 3 CNN Externe Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Bulgaria le-a cerut cetățenilor săi să părăsească urgent Republica Moldova

Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Bulgaria le-a cerut cetățenilor săi să părăsească urgent Republica Moldova

Guvernul de la Chișinău a reacționat după ce autoritățile de la Sofia le-au cerut cetățenilor săi să părăsească urgent Republica Moldova.

Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Bulgaria le-a cerut cetățenilor săi să părăsească urgent Republica Moldova
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    28 Apr 2022   •   18:57

"În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări:

Anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte".

Ministerul de Externe de la Sofia a emis astazi o alertă de călătorie care îi vizează pe cetățenii bulgari din Republica Moldova, din cauza „situației complicate din țară”.

Diplomația bulgară le cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova. De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul țării sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, se menționează în comunicat.

Alerta emisă de Bulgaria vine în pofida declarației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat că în acest moment " nu există vreun pericol iminent de escaladare” a situației pe teritoriul Moldovei.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Bulgaria Transnistria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close