Antena 3 CNN Externe Reacţia lui Barack Obama după ce republicanii au preluat controlul în Congres: "Aştept cu nerăbdare"

Reacţia lui Barack Obama după ce republicanii au preluat controlul în Congres: "Aştept cu nerăbdare"

Reacţia lui Barack Obama după ce republicanii au preluat controlul în Congres: "Aştept cu nerăbdare"
de O.P.    |    06 Noi 2014   •   08:06

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat miercuri hotărât să coopereze în următorii doi ani cu adversarii săi republicani, care au preluat controlul în ambele Camere ale Congresului, în urma unor alegeri de la jumătate de mandat, relatează AFP.

"Aştept cu nerăbdare să lucrez cu noul Congres în următorii doi ani într-un mod constructiv", a declarat el, într-o conferinţă de presă la Casa Albă, după ce a recunoscut că republicanii uu petrecut "o seară bună" marţi.

"Mesajul principal al acestor alegeri este că trebuie să acţionăm", a afirmat Obama, apreciind că "afilierea la anumite partide nu joacă un rol important".

Preşedintele american a anunţat că va cere Congresului în mod oficial să dezbată o autorizaţie de recurgere la forţă împotriva grupului Stat Islamic.

"Lumea trebuie să ştie că SUA sunt unite în acest efort, iar bărbaţii şi femeile din armata noastră merită sprijinul nostru clar şi unit", a declarat Obama, care a admis că "este prea devreme" pentru a cunoaşte dacă Statele Unite câştigă lupta contra jihadiştilor.

Recunoscând că priorităţile sale nu ar avea probabil şanse să fie adoptate în Congres, el a subliniat că cele două părţi ar trebui să găsescă un numitor comun în domeniul infrastructurii şi al exporturilor americane.

"Lucrul cel mai important pe care pot să îl fac este să concretizez problemele şi să ajut Congresul să acţioneze", a adăugat Obama.

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close