Antena 3 Externe Reacția lui Donald Trump, după atentatele de la Teheran: ”Susţinătorii terorismului riscă să îi fie victime”

Reacția lui Donald Trump, după atentatele de la Teheran: ”Susţinătorii terorismului riscă să îi fie victime”

08 Iun 2017   •   11:56
Reacția lui Donald Trump, după atentatele de la Teheran: ”Susţinătorii terorismului riscă să îi fie victime”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Președintele Donald Trump și-a exprimat regretul față de victimele atacului terorist din Iran, în urma căruia 13 persoane și-au pierdut viața. Acesta a avertizat însă că țara arabă ”culege ce a semănat”, scrie AFP.

Atacul de la Parlamentul iranian și de la mausoleul liderului revoluționar Ayatollah Khomeini este primul pe care gruparea Stat Islamic îl efectuează în Iran. 

”Plângem și ne rugăm pentru victimele nevinovate ale atacurilor teroriste din Iran și pentru poporul iranian care trece printr-o perioadă dificilă, însă subliniem faptul că statele care sponsorizează terorismul riscă să devină victime ale răului pe care îl promovează”, a declarat președintele american.

Potrivit Libertatea.ro, la scurt timp după aceste declarații, ministrul iranian de externe, Javad Zarif, a criticat comentariile lui Trump. „Declarația Washingtonului este respingătoare la fel ca și sancțiunile Senatului în condițiile în care iranienii se opun terorii susținută de clienții SUA”, a scris Zarif pe Twitter, referindu-se la intențiile senatorilor american de a impune noi sancțiuni Teheranului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close