Antena 3 Externe Reacția Prințului Charles, după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai

Reacția Prințului Charles, după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai

29 Mai 2017   •   17:42
Reacția Prințului Charles, după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai

Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, a primit, luni, într-un cadru restrâns, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, în semn de recunoaştere faţă de contribuţia acestuia la valorificarea patrimoniului cultural românesc, dar şi a întăririi relaţiilor dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, scrie News.ro.

Prinţul Charles a ajuns la Cluj-Napoca pe Aeroportul Internaţional Cluj, el fiind întâmpinat la intrarea în clădirea UBB de către doi tineri îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei Maramureşului, ei servindu-l pe prinţ cu pâine şi sare.

Ceremonia a început în jurul orei 16.00, printre cei prezenţi numărându-se primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ, dar şi ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

“Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special? Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural şi natural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare. Tot ceea ce reprezentaţi voi după secole întregi de istorie - identitatea voastră şi întregul vostru potenţial. Toată energia pe care o puteţi pune în mişcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a afirmat Alteţa Sa Regală cu ocazia discursului rostit în cadrul ceremoniei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close