Antena 3 Externe Reacţia RUSIEI din această dimineaţă: "Nu vor reuşi să îmbunătăţească înţelegerea dintre oameni"

Reacţia RUSIEI din această dimineaţă: "Nu vor reuşi să îmbunătăţească înţelegerea dintre oameni"

de O.P.    |    24 Feb 2014   •   07:53
Reacţia RUSIEI din această dimineaţă: "Nu vor reuşi să îmbunătăţească înţelegerea dintre oameni"

Consilierul Kremlinului pentru drepturile omului Vladimir Lukin pune în discuţie dreptul Parlamentului ucrainean de a abroga statutul de limbă regională al limbii ruse în regiuni din Ucraina, relatează Itar-Tass în pagina electronică de luni.

Din câte înţeleg, rusa a fost declarată limbă regională de către autorităţile regionale şi nu ştiu dacă autorităţile centrale pot interveni în afacerile regiunilor", a declarat Lukin, duminică, pentru agenţia rusă.

"În orice caz, asemenea decizii nu vor reuşi să promoveze contacte ori să îmbunătăţească înţelegerea între oameni", a declarat Lukin, referindu-se la decizia Parlamentului ucrainean de a abroga o lege cu privire la limba de stat în Ucraina.

În baza acestei legi, rusa a dobândit statutul de limbă regională în zone în care este prima limbă pentru cel puţin zece la sută din populaţie. Legea a intrat în vigoare în august 2012. Potrivit unor date oficiale, rusa a fost recunoscută ca limbă regională în 13 dintre cele 27 de regiuni ucrainene.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close