Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen salută "un rezultat minunat" la alegerile din Franța

Marine Le Pen salută "un rezultat minunat" la alegerile din Franța

Marine Le Pen salută "un rezultat minunat" la alegerile din Franța
06 Dec 2015   •   22:48

Președinta Frontului Național (FN), Marine Le Pen, a salutat duminică "un rezultat minunat" și a revendicat capacitatea de "a realiza unitatea națională" în Franța după succesul istoric al partidului său de extremă dreapta la primul tur al alegerilor regionale, transmite Agerpres.

"Avem vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie", a afirmat Marine Le Pen. Potrivit estimărilor, FN a obținut un scor record la nivel național (între 27,2% și 30,8%) și devansează opoziția de dreapta și pe socialiștii la putere în cel puțin șase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat președinta sa.

La rândul său, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful opoziției de dreapta, a exclus duminică seară orice alianță cu stânga în turul al doilea al regionalelor, de la 13 decembrie, pentru a se opune extremei dreapta.

Nicolas Sarkozy a respins ideea unor "fuziuni" sau "retrageri" ale listelor partidului — Republicanii — care reprezintă "singura alternanță posibilă" în regiunile susceptibile să intre sub conducerea Frontului Național.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close