Antena 3 CNN Externe Reacția lui Mircea Geoană la prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO

Reacția lui Mircea Geoană la prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO

Mandatul de Secretar General Adjunct al NATO deținut în prezent de Mircea Geoană va fi prelungit cu un an, pentru serviciul excepțional.

Reacția lui Mircea Geoană la prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO
Sursa foto: Twitter/Mircea Geoană
de Alexandra Ionescu    |    16 Oct 2021   •   11:24

”Secretarul General Jens Stoltenberg i-a cerut Ambasadorului Mircea Geoană să continue pentru încă un an în funcția de Secretar General Adjunct al NATO, pentru serviciul extraordinar adus organizației. Ambasadorul Geoană a acceptat oferta și va continua în acest post până pe 16 octombrie 2023”, potrivit Oanei Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

Mircea Geoană a reacționat la aceste cuvinte, printr-o postare pe Instagram, în care i-a mulțumit Secretarului General Jens Stoltenberg.

”Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcția de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoare, dar și o provocare, să fiu primul lider din Centrul și Estul Europei care ocupă o astfel de funcție. Au fost doi ani intenși, plini de provocări, dar și de mari satisfacții. Am învățat și progresat enorm, ca om și ca lider.

Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023. Voi putea astfel să contribui la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic și a agendei NATO 2030.

Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianței noastre la un mediu de securitate profund modificat și să continuăm să protejăm în față oricărei amentințări securitatea și prosperitatea celor 30 de națiuni aliate și a celor 1 miliard de cetățeni, de a căror încredere depinde în mod esențial succesul nostru comun”,  a scris Mircea Geoană pe contul său de Instagram.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close