Antena 3 CNN Externe Reacția NATO, după ce Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice: "Încetați imediat!"

Reacția NATO, după ce Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice: "Încetați imediat!"

Reacția NATO, după ce Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice: "Încetați imediat!"
03 Aug 2016   •   17:06

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat 'ferm' cel mai recent test cu rachete balistice efectuat de Coreea de Nord, subliniind că 'atitudinea constant provocatoare este motiv de îngrijorare profundă şi subminează securitatea internaţională', transmite DPA.

''Acesta este ultimul dintr-o serie de teste cu rachete care încalcă direct şi clar mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU'', a menţionat Stoltenberg într-un comunicat.

El le-a cerut autorităţilor de la Phenian 'să înceteze imediat şi să abandoneze toate activităţile actuale legate de rachete balistice şi nucleare, într-o manieră completă, verificabilă şi ireversibilă, să se reangajeze în tratative internaţionale şi să se abţină de la orice alte acţiuni provocatoare'.

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a ţării către apele din largul coastelor sale estice. Precedenta lansare de rachete nord-coreene a avut loc pe 19 iulie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close