Antena 3 CNN Externe Rebelii columbieni cer legalizarea culturilor de coca şi marijuana

Rebelii columbieni cer legalizarea culturilor de coca şi marijuana

Rebelii columbieni cer legalizarea culturilor de coca şi marijuana
de M.T.    |    07 Feb 2013   •   17:19

Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) solicită legalizarea plantaţiilor de  coca, mac şi marijuana, ca parte a noii reforme agrare

Propunerea rebelilor vine în contextul în care aceştia aşteaptă în Cuba să înceapă negocierile de pace cu guvernul columbian.

Legalizarea acestor culturi ar urma să se facă în scop terapeutic, medicinal sau industrial, susţine Ivan Marquez, negociatorul şef al FARC, citat de BBC.

„Trebuie să reorientăm folosirea pământului spre o producţie agricolă sustenabilă”, consideră Marquez, FARC prezentând opt propuneri pentru o nouă reformă agrară.

Acest lucru înseamnă chiar să se ia în calcul „legalizarea unor plantaţii de marijuana, mac şi coca în scop terapeutic sau medicinal ori pentru uzul industrial”, a adăugat el.

Rebelii sunt de părere că cei din anumite comunităţi care se ocupă de astfel de plantaţii nu ar trebui persecutaţi şi consideraţi criminali.

Autorităţile columbiene i-au acuzat în mai multe rânduri pe rebeli că folosesc bani obţinuţi din droguri pentru a se finanţa. Ca parte a procesului de pace, oficialii vor ca FARC să ajute la eradicarea traficului de droguri.


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close