Antena 3 CNN Externe Rebelii din Coasta de Fildeş au pus stăpânire pe un oraş de la graniţa cu Liberia

Rebelii din Coasta de Fildeş au pus stăpânire pe un oraş de la graniţa cu Liberia

Rebelii din Coasta de Fildeş au pus stăpânire pe un oraş de la graniţa cu Liberia
07 Mar 2011   •   16:50

Rebelii din Coasta de Fildeş susţin că au pus stăpânire pe un oraş după o luptă crâncenă în vestul ţării, în apropiere de graniţa cu Liberia, stârnind panică printre zeci de mii de refugiaţi care au fugit deja din calea violenţelor ca urmare a crizei politice din zonă.

Rebelii din "Noile Forţe" au anunţat într-un comunicat postat pe site-ul grupării că au pus stăpânire pe Toulepleu. "Marele oraş Toulepleu din vestul Coastei de Fildeş este acum în mâinile Noilor Forţe după lupte intense care au avut loc duminică la prânz", se arată în comunicat.

Oraşul a fost scena unor lupte între susţinătorii celor doi rivali politici care susţin fiecare că sunt preşedinţii Coastei de Fildeş. Rebelii sunt susţinuţi de preşedintele reconoscut de ONU, Alassane Ouattara. Forţele de guvernământ sunt aliate fostului preşedinte, Laurent Gbagbo, care refuză să părăsească postul pe care îl deţine.

Aproximativ 400 de persoane au fost ucise începând de la alegerile din 28 noiembrie, conform ONU. Aceeaşi sursă notează că mai mult de 200.000 de persoane au părăsit oraşul Abidjan în ultima săptămână din cauza luptelor de stradă, dintre care 70.000 au trecut graniţa în Liberia.

×
Subiecte în articol: Liberia Coasta de Fildes
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close