Antena 3 CNN Externe Rebelii libieni cer intensificarea atacurilor aeriene împotriva forţelor lui Gaddafi

Rebelii libieni cer intensificarea atacurilor aeriene împotriva forţelor lui Gaddafi

Rebelii libieni cer intensificarea atacurilor aeriene împotriva forţelor lui Gaddafi
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Apr 2011   •   16:39
Rebelii libieni au cerut, prin responsabilul de relaţii externe al Consiliului Naţional de Tranziţie, intensificarea atacurilor aeriene împotriva forţelor lui Muammar Gaddafi, conform AFP.

Ali al-Isawi a punctat Alianţei Nord-Atlantice că civilii au nevoie de mai multă protecţie. "Vrem mai multe atacuri aeriene împotriva tancurilor şi zonelor de lansare a rachetelor”, a adăugat al-Isawi.

De asemenea, Franţa şi Marea Britanie sunt nemulţumite de operaţiunea NATO din Libia. Guvernele de la Paris şi Londra cer Alianţei să acţioneze mai hotărât în ajutorul rebelilor, pentru înlăturarea lui Muammar Gaddafi.

Criticile vin într-un moment în care insurgenţii bat pasul pe loc, în ciuda sprijinului aerian oferit de NATO. Potrivit Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi, 500.000 de oameni au fugit din zona de conflict din Libia.

Conducerea rebelilor afirmă că luptele s-au soldat, până acum, cu 10.000 de morţi. Grupul de contact pentru Libia se întruneşte, miercuri, pentru a doua oară, în Qatar.


NATO a preluat conducerea operaţiunilor militare în Libia la 31 martie. Conform datelor NATO, 30% din capacitãţile militare ale lui Gaddafi au fost distruse.

×
Subiecte în articol: Libia rebeli Muammar Gaddaffi forte
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close