Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni acuză un "carnagiu" la Chamas, la care Iranul ar fi participat

Rebelii sirieni acuză un "carnagiu" la Chamas, la care Iranul ar fi participat

Rebelii sirieni acuză un "carnagiu" la Chamas, la care Iranul ar fi participat
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Aug 2012   •   15:56

Zece persoane au fost executate sumar duminică de către forţele armate siriene şi miliţiile "shabbiha" în cartierul Chamas din Homs (centru), unde au pătruns după mai multe ore de bombardamente intensive, potrivit opoziţiei şi militanţilor, relatează AFP.
   
Potrivit Consiliului Naţional Sirian (CNS, principala coaliţie a opoziţiei), "zece tineri din (cartierul) Chamas din Homs au fost executaţi după ce cartierul a fost ocupat de către armată şi (membri ai miliţiilor) shabbiha", consideraţi asasinii regimului.
   
Armata Siriană Liberă (ASL) a denunţat un "carnagiu" la Chamas, acuzând Iranul de "participare la operaţiuni". Ea a avertizat că riposta sa "va lovi în inima" regimurilor aliate de la Damasc şi Teheran.
   
Cei zece tineri au fost luaţi dintr-o mulţime de aproximativ 350 de persoane reunite în piaţa Moscheei Bilal, după ce militarii şi membrii miliţiei le-au cerut să se prezinte acolo, prin sistemele de amplificare ale moscheilor.
   
CNS afirmă că se teme de un "masacru teribil".
   
Unii militanţi au confirmat această versiune, precizând că acest cartier a fost luat cu asalt după ce a fost bombardat intensiv şi mitraliat în mod susţinut, locuitorii fiind cuprinşi de panică.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close