Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni au atacat cu rachete convoiul lui Bashar Al-Assad

Rebelii sirieni au atacat cu rachete convoiul lui Bashar Al-Assad

Rebelii sirieni au atacat cu rachete convoiul lui Bashar Al-Assad
Sursa foto: Foto: AP
08 Aug 2013   •   17:11

Insurgenţii sirieni au atacat coloana oficială care îl transporta pe preşedintele Bashar Al-Assad spre o moschee din Damasc, dar liderul sirian pare să fi scăpat nevătămat din acest incident, transmite mediafax.ro.

Brigada Tahrir al-Sham, o unitate a grupului insurgent Armata Siriană Liberă, a anunţat că a atacat cu rachete convoiul cu care se deplasa Bashar Al-Assad spre o moschee din Damasc, cu ocazia sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează încheierea Ramadanului.
Potrivit unor surse guvernamentale, coloana oficială are cel puţin o clonă, iar dacă atacul ar fi avut loc, cu siguranţă preşedintele sirian nu a avut de suferit

Autorităţile siriene au dezminţit la scurt timp atacul împotriva liderului de la Damasc, după informaţiile apărute în presă şi din partea unor militanţi antiregim care anunţau tiruri de obuz asupra convoiului prezidenţial.

Televiziunea publică siriană, subordonată regimului, a prezentat ulterior imagini filmate după atac în care Al-Assad este văzut în timp ce se roagă în Moscheea Anas bin Malek din cartierul Malki.

De asemenea, o altă organizaţie rebelă, Liwa al-Islam, a confirmat că preşedintele a scăpat nevătămat din atacul cu rachete.

 

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria rebeli sirieni
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close